Ana Sayfa
Davet

Davet

Değerli meslektaşlarımız ve sevgili öğrencilerimiz öncelikle hepiniz kongremizin web sayfasına HOŞGELDİNİZ… 

4. Uluslararası Dental Oral Enfeksiyonlar (DOINF4) ve 3. Ağız Mikrobiyotası Kongresi21-23 ŞUBAT 2025 tarihleri arasında Sakarya Üniversitesi Hukuk Fakültesi Sabahattin ZAİM Konferans Salonunda gerçekleştirilecektir. 

4. Uluslararası Dental Oral Enfeksiyonlar (DOINF4) ve 3. Ağız Mikrobiyotası Kongresi”, diş hekimliğinde gözlenen oral dental enfeksiyonlar ve bunlarda akılcı antibiyotik kullanımına katkı sağlamak, oral mikrobiyotanın önemini ve klinik hastalıklar ile ilişkisini ortaya koymak, toplum sağlığındaki önemine dikkat çekmek ve bu konuda çalışmaları tetiklemek amacı ile tasarlanmıştır. Ancak son dönemlerde her alanı domine eden yapay zeka konusu da kongremizde detaylı bir şekilde tartışılacaktır. Özellikle dental enfeksiyonların azaltılması, kontrol altına alınması, sterilizasyon etkinliğini belirleme vb konuları da detaylı konuşacağımız kongrenin mottosu “DENTAL ENFEKSİYONLAR VE YAPAY ZEKA” ve “FONKSİYONEL AĞIZ MİKROBİYOTASI” olacaktır.   

 

Bu kongre (Uluslararası 4. Dental Oral Enfeksiyonlar ve 3. Ağız Mikrobiyotası Kongresi), 2018 (DOINF1), 2022 (DOINF2) ve 2023 (DOİNF3) de yıllarında yapılan 1., 2. Ve 3. Uluslararası Dental Oral Enfeksiyonlar Kongresi’nin dördüncüsü olup, bu toplantıda “dental enfeksiyonlar, akılcı antibiyotik kullanımı ve oral mikrobiyota alanlarında yapay zeka konusu enine boyuna konuşulacaktır. Yine kongrenin panellerinde dental oral enfeksiyonlar, dezenfektan/gargara ve antibiyotik kullanımı ile ilgili bilgiler paylaşılacaktır. Konunun uzmanı hocalarımızın gerek konferans, konuşma ve gerekse bildirileri (sözlü sunu) ile oluşan bilgi birikimi, toplum halk sağlığına değerli katkılar sunabilecektir. 

Kongrede içerik itibari ile; alanında uzman akademisyenler tarafından ağız ekolojisi ve biyoçeşitlilik, oral kavite mikrobiyotası, muhtemel patojen mikroorganizmaların hatırlatılması ile başlayıp çürük oluşumu ve görseller ile zenginleştirilmiş dental enfeksiyon çeşitleriyle devam edilerek, ardından etkin akılcı antibiyotik kullanımı ve diş hekimliği pratiğinde etkin sterilizasyon/dezenfeksiyon yöntemleri konuşulacak, dental hijyen ve gargaralar ile oral mikrobiyotanın enine boyuna detaylarına girilmiş olacaktır. Genel olarak Kongrenin panellerinde dental oral enfeksiyonlar, çürük ve periodontal enfeksiyonlar, dezenfektan/gargara etkinlikleri, dental enfeksiyonlarda antibiyotik kullanımı stratejileri, Periodontal Rejenerasyon ve İltihap, Periodontal İnflame Yüzey Alanının (PISA) Periodontoloji Pratiğinde Kullanımı, Periodontitis Hastalarında İmplant Tedavisi: Bilimsel Kanıtlar ve Klinik Öneriler, Mİkrobiyom açısından Ağız Sağlığı İle Genel Sağlık Arasındaki İlişki, Diş Hekimliğinde Kişiye Özel Tedaviler- Hala Orada Değil miyiz?, Periodontal Tedavide Başarısızlıklar ve Olası Nedenler, Diş Çürüklerinin Erken Dişhekimleri İçin Pratik Rehber Teşhisinde Sürdürülebilir Minimal İnvaziv İş Akışı, İmplant Başarısızlıkları ve Komplikasyonlarından Öğrenilen Dersler, Diş Hekimliği Mesleğine Sosyal Medya ve Diş Hekimliği Yönelik Hususlar, Rejenaratif endodonti, Fokal Enfeksiyonlar, Genel sağlık ve bütünsel iyilik için periodontal yaklaşım, Endodontide Acil Durumların yönetimi, Diş Hekimliğinde Girişimsel Radyoloji, Estetik Dişhekimliğinde Güncel Bakış Açıları, Tedavi planlamada AI ve artırılmış gerçeklik(implant ve ortodonti örnekleri), Periimplantitis, Dental İmplantlar: Yaşlı Hastalar ve Bütüncül Yaklaşım, Rekonstrüktüfte alveoler kretlerin Biyofilm etkisinden korunmasıile ilgili bilgiler paylaşılacaktır. 

Kongre, dental uygulama içindeki tüm intörn, asistan hekimler, kamu ve özelde çalışan tüm diş hekimleri ve araştırmacıların tartışma ve bilgilenme platformu olacaktır. Küresel salgınlarda dental uygulamalarda sterilizasyon ve hijyen konusu her zamankinden daha önemli hale gelmiştir. COVİD-19 pandemisinde de diş hekimliği uygulamalarında çapraz enfeksiyonlar çok önemli hale gelmiş gerekli bireysel koruyucu kullanımı ve dezenfeksiyon prensipleri o dönemde hayati bir uygulama konusu olmuştur. Maymun Çiçeği(Mpox) virüs hastalığı ise diş hekimliği uygulamaları ile yakından ilgili olacaktır. 
 

Kongrede farklı güncel kurslarda olacak 

Kongre son gününde konunun uzmanı hocalarımız tarafından bazı güncel kurs ve workshoplar yapılacaktır. Bunlar;  Planlamadan idameye implant uygulamaları; komplikasyon yönetimi, Kök Kanallarının Şekilendirilmesi ve Sıcak Vertikal Kondensasyon, Yapay Zeka Destekli Gülüş Tasarımı (Dental Fotoğrafçılık ve İş akışı), Mikrobiyota Çalışmalarında Hipotez Kurma, Sekans, Bioinformatik Analiz ve Raporlama, Tanıdan Tedaviye TME Hastalıkları (USG eşlikli eğitim), Üretken Yapay Zekayla Akademik Yazım: Hızlı ve Etkili İçerik oluşturma, Temel Yumuşak ve Sert doku Klinik Uygulamalarında Kan Ürünleri, Endodontide yeni bir çağ: Rising, Muayenehanede Gelişebilecek Acil Durumlar ve Kardiyopulmoner Resüsitasyon ve son olarak Dental cerrahi uygulamalar ve sutür atma teknikleri  başlıklı kurslardır. 

Uluslararası bir kongre 

Bilimsel programında birbirinden değerli konu ve konuşmacıların yer aldığı Uluslararası 4. Dental Oral Enfeksiyonlar (DOINF4) ve 3. Ağız Mikrobiyotası Kongresi, doçentlik başvuru kriterlerini de karşılayan bir kongredir. Sempozyum sunum dili Türkçe ve İngilizcedir. Kongreye gönderilen bütün özet ve tam metin bildiriler intihal programından taranarak hakem sürecine alınacaktır. Çift kör Hakem

sürecinden geçen tüm bildiri metinleri elektronik ortamda ISBN numarasıyla uluslararası alan indeksli bir dergi eki olarak yayımlanacaktır. 

 

TÜBİTAK desteğine başvurulacaktır. 

Kongremiz TÜBİTAK 2223B Yurt İçi Bilimsel Etkinlik Düzenleme Desteği Programı kapsamında desteklenmesi için gerekli başvuru yapılmıştır.  

 

Diş hekimliği öğrencileri için bildiri yarışması olacak 

Diş hekimliği Öğrencileri de bildiri ile kongreye katılabilecekler, bildirileri bağımsız bir jüri tarafından değerlendirilecek ve yarışmada dereceye giren diş hekimliği öğrencilerine çeşitli ödüller verilecektir. Bu anlamda öğrencilere de kongremizin duyurulmasını beklemekteyiz. 

Katılımcılara kitap dağıtılacak 

Etkinlik sonrası oluşan kongre kitabı ve daha önce kongre başkanı editörlüğünde oluşturulan “Diş Hekimliğinde Enfeksiyonlar ve Akılcı Antibiyotik Kullanımı” kitabı katılımcılara ücretsiz dağıtılacaktır. 

Çok değerli çalışmalarınızla 4. Uluslararası Dental Oral Enfeksiyonlar (DOINF4) ve 3. Ağız Mikrobiyotası Kongresine katılacak olmanızdan dolayı onurlandığımızı bilmelisiniz. Verimli ve başarılı bir kongre olmasını diler, oluşan bilgi birikiminin toplum sağlığına ve insanlığa yararlı olmasını içtenlikle temenni ederim. 

Saygılarımızla...  

Prof. Dr. Mustafa Altındiş  

Kongre Başkanı  

 

Kongre Web Sitesi: https://doinf4.sakarya.edu.tr